Waarom een CJG

Over het CJG Krimpen aan den IJssel

Het Centrum voor Jeugd en Gezin wil dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als CJG staan we naast ouders en andere opvoeders om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. We mobiliseren de eigen kracht vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jongere. Wij doen dit door preventieve en snelle inzet van zorg, dicht bij en in de (vertrouwde) omgeving van het gezin, samen met ouders, opvoeders en andere betrokkenen.

KrimpenWijzer
Logo KrimpenWijzerHet CJG Krimpen aan den IJssel is één van de partners in de KrimpenWijzer. We werken er met meerdere professionals nauw samen om u te ondersteunen. U kunt er terecht met al uw vragen over welzijn, zorg, opvoeden en opgroeien en alles wat hiermee samenhangt.

Jeugdgezondheid, een zorg minder
Om het complexe werkveld van de jeugdgezondheidszorg in beeld te brengen, maakte GGD GHOR Nederland een filmpje: Jeugdgezondheid, een zorg minder.

““Veel ouders hebben het gevoel dat ze falen als ze problemen ervaren in het opvoeden van hun kind. Maar opvoeden valt echt niet altijd mee. Het kan dan heel prettig zijn om gewoon eens van gedachten te wisselen met iemand van het CJG. Samen kijken of je je terecht zorgen maakt, of dat je het misschien gewoon heel goed doet. En mocht je hulp nodig hebben, dan kunnen wij dat bieden”.”
Mariska , Jeugdverpleegkundige

CJG Krimpen aan den IJssel levert de volgende diensten:

• Bieden van opvoedondersteuning.

• Monitoren ontwikkeling kinderen.

• Verlenen basis medische zorg.

• Uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma.

Gezond en veilig opgroeien is belangrijk voor ieder kind. Daarom zet u zich als ouder, verzorger of professional elke dag in voor een goede opvoeding. Het CJG ondersteunt u daarbij. Bijvoorbeeld door te kijken of kinderen goed groeien en door hen te vaccineren. Maar ook door u te adviseren en begeleiden als u daar behoefte aan heeft. Kinderen en jongeren kunnen ook zelf bij het CJG terecht met hun vragen over opgroeien.

Vertrouwd en professioneel

Als u het CJG benadert met een vraag, vinden wij het belangrijk dat u zich prettig voelt bij de oplossing. En bovendien dat u goed aan de slag kunt met ons advies. Daarom gaan wij zo veel mogelijk uit van de wensen, achtergrond, samenstelling en omgeving van uw gezin. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, werken verschillende professionals samen.